A könyvet bankkártyás fizetéssel tudjátok megrendelni! Nagyon köszi a megértést! | info@fancsikaieszter.hu

A könyvet bankkártyás fizetéssel tudjátok megrendelni! Nagyon köszi a megértést! | info@fancsikaieszter.hu

A könyvről

A könyv története

2022.10.03 10:31
A könyv története

Fancsikai Eszter vagyok, aki Vegamamaként kezdett YouTube videókat gyártani három és fél évvel ezelőtt. Akkor is és azóta egyre inkább próbálom a fenntarthatóságnak és környezetvédelemnek olyan oldalát megmutatni, ami természetes, igazi, adaptálható még akkor is, ha nem tökéletes. Fontos számomra, hogy ne ugyanaz a néhány evidencia hangozzon el a témában, amitől mindenki unalmas és elérhetetlen értékrendként gondol a fenntarthatóságra, hanem mindenkinek tudjak olyat mondani, amit a saját életébe könnyedén be tud illeszteni.

Itt jön az a rész, hogy “sosem akartam mesekönyvet írni”, ami persze elég hiteltelen egy mesekönyv beharangozójában, de talán a fentiek fényében érthetővé válik, hogy hogyan is jött végül mégis ez az ötlet. Hamarosan hároméves a kisfiam, akivel a meseolvasás volt az első igazán felszabadító közös időtöltésünk. Rengeteg szuper mesekönyv van a piacon, de fenntarthatóság témakörben nem igazán tudok olyanról, ami ilyen fiatal korosztálynak szól (persze ez lehet, hogy csak az én tájékozatlanságom). Mindenképp olyan mesekönyvet szerettem volna kiadni, ahol a történet és az üzenet egymást támogatja, nem pedig egymás rovására megy. Egy olyan világot szerettem volna megmutatni, ahol nemcsak egy vadiúj tárgy lehet nagyon izgalmas és okozhat örömet. Ahol teljesen természetes az, hogy a megunt dolgainkat tovább adjuk, és akár használtan szerzünk helyette valami mást. Ahol nem cikinek, hanem menőnek számít, ha többedik gazdái vagyunk egy tárgynak. A mesében látható csere - ha nem is pont ebben a mesés formában - valóban megtörtént velünk, és az egyik legkedvesebb “zero waste” élményem volt.

Szerettem volna, hogy ez a könyv igazán az enyém legyen, ezért is döntöttem a saját kiadás és saját forgalmazás mellett még akkor is, ha ehhez ki kellett képeznem magam egy csomó új dologgal kapcsolatban, legyen szó webshop fejlesztésről, könyveléstechnikai kérdésekről, egyéb pénzügyi, üzleti, logisztikai dolgokról. Amit viszont nem tudtam és nem is akartam volna egyedül kitalálni, ugyanakkor a műfaj okán legfontosabb, az a képi világ, az egész miliő. Szerencsére azt is pontosan tudtam, hogy ki erre a legalkalmasabb, hiszen 25 éve ismerem, követem, rajongom a tehetségét az egyik legjobb barátnőmnek. Ezért a nullponton felhívtam őt, Walla Fannit, hogy mondjon egy okot, miért ne csináljunk közösen egy mesekönyvet. Nem mondott. Sokkal több ő mint egy “mezei grafikus” most már nemcsak az én életemben, hanem a könyvében is. Vele osztozom tiszta szívemből ezen a könyvön.


Köszönöm, hogy itt vagy, és remélem szeretni fogod a könyvet!