A könyvet bankkártyás fizetéssel tudjátok megrendelni! Nagyon köszi a megértést! | info@fancsikaieszter.hu

A könyvet bankkártyás fizetéssel tudjátok megrendelni! Nagyon köszi a megértést! | info@fancsikaieszter.hu

A könyvről

A Banán és a szorgos szombat története

2024.05.07 21:20
A Banán és a szorgos szombat története

Másfél évvel a Banán és a cserebere megjelenése után végre itt a sorozat második része, a Banán és a szorgos szombat! Fogadjátok szeretettel ezt a könyvet, amit tulajdonképpen ti inspiráltatok. Amikor instagramon anno megkérdeztem, hogy miről szóljon a második könyv, akkor rengetegen írtátok a csomagolásmentes vásárlást, a helyi termelőket (különös tekintettel az idősebb kistermelőkre) és az egészséges táplálkozást. A tanácsaitokat megfogadva most ezeket az üzeneteket szerettem volna lefordítani a gyerekek nyelvére.

Ezúttal sem akartam egy szájbarágós tanmesét, hanem sokkal inkább - az előzőhöz hasonlóan - egyszerűen csak a maga természetességében szerettem volna megmutatni egy olyan párhuzamos valóságot, ahol odafigyelünk a környezetünkre, a szó minden értelmében, legyen szó fenntarthatóságról, vagy akár a közvetlen környezetünkről, az emberi kapcsolatainkról.

A könyv illusztrátora, szerkesztője és a társam most is Walla Fanni volt, akinek részletgazdag rajzai nélkül biztosan nem lenne ugyanaz a meseolvasás élvezeti értéke sem nektek, sem a gyerekeknek. Az első mesekönyv grafikáit is imádjátok ti és én is, de úgy gondolom (és a visszajelzések is azt erősítik), hogy most még annál is szebb, különlegesebb és kedvesebb rajzokat készített Fáni. Nem beszélve a Banán és a pompás piac című foglalkoztató füzetről, aminek a feladatait is mind ő találta ki, amellett, hogy ő rajzolta meg.

Nagyon köszönjük, hogy a Banán és a csereberéből mind a 3000 példányt megvettétek. Senki ne aggódjon, most utánnyomtunk abból is!